Bijuterii Si Vrajitorii

metal-unicorn-magazin-rock-online-bijuterii-rock-pandantive-pagane-medalioane-gotice-blog
Postat in: august 13, 2018 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

Accesorii Rock: Bijuterii Pagane

Tinuta unei persoane reflecta personalitatea. Dar cum poti sa alcatuiesti o „carte de vizita” potrivita? Cu ajutorul accesoriilor! Pandantive gotice, curele cu tinte, genti sofisticate sau alte margele aduc o tusa individuala. Pentru persoanele indragostite de folclor, mitic si ceva istorie, avem o recomandare: accesorii rock – bijuterii pagane.

Cine sunt paganii?

„Paganii” erau numiti, de catre crestini, toti oamenii care se inchina la zei sau idoli. Un pagan era orice persoana care era de alta religie de cea crestina. In Evul Mediu, sensul „omului pagan” a denaturat de la „om necredincios” (pentru ca nu era crestin) la „om ticalos”/”om viclean”/”om rau”. Asadar, o buna bucata de vreme, se stia ca cine este pagan, este malefic. Iar Biserica Catolica sustinea ca orice om care nu se inchina lui Dumnezeu, nu poate sa slujeasca decat in armata Diavolului. Insemnele pagane si cultura celorlalte popoare a fost stigmatizata, chiar pana in zilele noastre.

Wicca – Religie Neopagana

Pe scurt, religia Wicca este o religie tanara, neopagana, popularizata pe la mijlocului secolului XX. Adeptii acestei religii acordau o insemnatate deosebita naturii, vrajitoriei si mestesugului. Wiccanii cred in existenta celor cinci elemente – metaforic vorbind: aerul, focul, pamantul si apa, unite armonios de spirit. Cele cinci elemente sunt deseori simbolizate de pentagrama, iar alte simboluri utilizate frecvent ar fi triquetra si cele trei faze ale Lunii.

Satanismul – Filozofie Moderna

Un alt curent modern dezvoltat la mijlocul secolului al XX-lea, raspandit rapid si extrem de controversat. Cea mai cunoscuta foarma de credinta satanica a pornit de la conceptul nietzschean – individul este singurul responsabil de viata sa – si doctrina libertarianista – maximizarea independentei individului. Anton Szandor LaVey a fondat „Biserica Lui Satan”, care aduna adepti chiar si in prezent. Alte ideologii sataniste raspandite au fost satanismul teist, luciferianismul si alte secte obscure (Ordinul Celor Noua Unghiuri sau Mandeenismul – secta satanista in lumea musulmana). Simbolurile purtate sau utilizate in majoritatea reprezentarilor sataniste erau pentagrama (cu varful in sus sau cu varful in jos), crucea intoarsa, simbolul Baphomet sau sigiliile demonice prezente in Ars Goetia. 

Alte curente pagane

Religiile neopagane care se dezvolta din ce in ce mai mult sunt Elenismul (dezvoltat in Grecia), Nova Roma (in Italia), Druidismul (care doreste sa reinvie cultura celtica), Rodnover (popular in Rusia si tarile slave) si Zalmoxianismul (raspandit in Romania si in cateva zone din Bulgaria si Serbia). Fiecare dintre aceste noi religii isi poarta insemne vechi sau simboluri adaptate la lumea contemporana.

Indiferent de curentul filozofic sau religia (veche sau noua) care te inspira, nu uita sa respecti ideologia celuilalt.

METAL UNICORN a fost inspirat de numeroase simboluri pagane. Majoritatea simbolurilor pagane au o grafica artistica, iar altele sunt inconjurate de o poveste emotionanta. Indiferent de religia pe care ai ales-o, noi iti recomandam cu caldura bijuteriile pagane. Medalion Hecate este infatisarea feminina si o dedicam tuturor doamnelor. Tot doamnelor dedicam si Medalion Pentagrama Luna sau Medalion Septagrama. Daca esti indragostit, ofera-i Medalion Triquetra. Si, dragele noastre doamne, va recomandam sa ii faceti si lui un cadou: Medalion Mjolnir Cu Triquetra sau Medalion Yggdrasil.

Tu ce accesorii rock sau bijuterii pagane porti? Lasa-ne un comentariu sau scrie-ne pe pagina noastra de Facebook.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eleven =