metal unicorn inel de barba wunjometal unicorn inel de barba wunjo

Inel De Barba WUNJO

25.00 lei

Inel De Barba WUNJO, confectionat din aliaj, metal ce nu provoaca reactii alergice pe pielea sensibila si nici nu rugineste. Fiecare inel de barba reprezinta o runa nordica din vechiul Futhark.

2 în stoc

SKU: MUB-082 Categorie:

Descriere

Inel De Barba WUNJO

Inel De Barba WUNJO, confectionat din aliaj, metal ce nu provoaca reactii alergice pe pielea sensibila si nici nu rugineste. Fiecare inel de barba reprezinta o runa nordica din vechiul Futhark.

De mult, se credea ca vikingii erau niste barbari murdari. Insa, acesti luptatori feroce, se ingrijeau excesiv si erau foarte preocupati de aspectul fizic. Vikingii foloseau produse de ingrijire cu continut mare de lesie (pentru a scapa de paduchi), utilizau pensete si pieptene de oase si isi confectionau ustensile pentru curatarea urechilor. Barba era mandria lor: simboliza puterea, virilitatea si definea stilul personal. Inainte de lupta, vikingii se accesorizau pentru a-si intimida adversarul. Purtau simboluri runice pe bijuterii, amulete, arme sau alte obiecte sfinte.

O scurta istorie…

Vechiul Futhark este cel mai vechi limbaj scris de triburile germanice. Primele izvoare istorice au indicat dezvoltarea alfabetului pe la sfarsitul sec. I i.H si a fost utilizat pana la sfarsitul sec. al VIII-lea d.H.

Denumirea „Futhark” a fost data de primele 6 rune din alfabet: F, U, TH, A, R, K. In total, acest alfabet cuprinde 24 de rune.

In traditia scandinava, fiecare runa era asociata unui fenomen natural, unui obiect sau unui zeu.

Simbolul ᚹ corespunde literei „W” din alfabetul latin. In germana timpurie, aceasta runa se citea „Wunjō”, ulterior devenind „Ƿynn”, in scandinava. Initial, runa era asociata cu bucuria, veselia si beatitudinea.

Lungimea inelului de barba este de 1,2 cm si diametrul interior este de 0,6 cm.

Acest produs cuprinde 1 runa.

Oferim detalii pentru alegerea runei potrivite sau alte informatii despre bijuteriile METAL UNICORN, atat telefonic la 0771474206, prin email la contact@metalunicorn.ro sau pe pagina noastra de Facebook.

Brand

METAL UNICORN

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Inel De Barba WUNJO”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 1 =

S-ar putea să-ți placă și…