Politica de retur a articolelor achizitionate pe www.metalunicorn.ro

In aceasta rubrica, poti citi despre politica de retur implementata pe site-ul METAL UNICORN.

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos. Sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor. Se aplica in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora. Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator), ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Va recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat.

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora. Se aplica diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii in scris de catre Consumator. Informare asupra deciziei sale de retragere din contract. Vanzatorul va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut. Se aplica in cazul in care Vanzatorul nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul. Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

Exceptii:

Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):

  • produsele comandate online sau telefonic care au fost ridicate din punctul de lucru, nu beneficiaza de retur (acestea au posibilitatea de a fi verificate si de a li se testa functionalitatea la receptie);
  • in cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete. Se aplica daca prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa. Ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
    De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Va rugam sa verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la firma de curierat. Se verifica in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Date returnare:

Returnarea se va face conform datelor de mai jos :
SC Mudic Events Activity SRL – Departament Retur
Bucuresti,
Program de lucru : Luni – Vineri 10:00 – 18:00

Sambata 10:00 – 17:00

Returnarea se poate face numai dupa comunicarea returului la adresa de email: contact@metalunicorn.ro.

Pentru orice alta informatie privind politica de retur, iti stam la dispozitie la numarul de telefon 0771 474 206. Ne puteti scrie si pe pagina noastra de Facebook, intr-un mesaj privat.