Specii Rare

Fotografi la evenimente rock si metal
Postat in: iunie 11, 2019 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

Specii Rare


Fotografi la evenimente rock si metal

La orice concert sau festival, avem parte de acesti simpatici oameni care sunt, mai mult sa mai putin, observati de fani. Oameni ghidati de pasiune, artisti deosebiti care picteaza cu lumina si ne ofera cele mai pretioase daruri: fotografiile! Le apreciem eforturile si toata investitia si ne bucuram la maximum de fiecare mica galerie de arta. Sunt fantastici sa ii vezi in mediul lor, cum interactioneaza (sau nu) unul cu celalalt ori cum se strecoara printre fani. Daca am putea sa ii indexam cumva, am putea zice ca am depistat 7 specii de fotografi la evenimente rock si metal.

1. Invizibilus Cameleonus.

O specie in varful lantului trofic, foarte eficienta in capturarea celor mai spectaculoase cadre. Arma sa cea mai de pret este capacitatea de a se face nevazut. Se amesteca in peisaj, devenind una cu metalistii, dar si cu artistii de pe scena. Este aproape imposibil de receptat, iar fotografiile sale sunt printre cele mai speciale. Nu uita niciodata sa se distreze atunci cand ia scurte pauze, moment cand devine una cu fanii!

2. Yoghinus Adaptabilis.

Un tip de fotograf foarte flexibil, trup atletic si postura gratioasa. Foarte eficient in vanarea fotografiilor, punctul lui forte fiind forta de adaptare. Isi controleaza foarte bine corpul, reusind sa se contorsioneze printre bratele ridicate sau pletosii in actiune. Dintr-un click si o miscare iute, isi schimba atat setarile aparatului, cat si obiectivele, fara sa deranjeze vreun „deocheat” impleticit sau pui de metalist. Este mereu cu zambetul pe buze si foarte amabil cu cei din jur, dar foarte feroce cu prada sa: pozele uimitoare!

3. Turistus Extraterestialus.

Un individ foarte bine inzestrat tehnic si foarte excentric. Un tip care a vazut si alte meleaguri si care nu mai poate fi impresionat cu nimic! Experienta si norocul l-au dus catre concerte straine si, reintors la Nava-Mama, nu se poate reacomoda… De fiecare data cand iese la „vanatoare”, aminteste tuturor de fastivalurile si concertele din strainatate. „Turistus Extraterestrialus” are o voce foarte stridenta si poate fi ascultat cum isi canta imnul: „La voi, in Romania…. Pardon! La noi, in Romania, concertele nu se organizeaza cum trebuie… de ce i-a adus pe astia sa cante?… ce e cu berea asta?… ce e mancarea asta?… e murdar la toaleta!… bla bla bla….!!”

4. Instagramus Narcisistus.

Este o specie recent aparuta si cu o crestere alarmanta, concentrata pe religia „Instagram”. Fotografiile lui la concerte trebuie sa fie intr-un fel, cu o dimensiune precisa, sa iasa in evidenta pe retelele de socializare. Pozele au multe filtre, claritatea este impinsa la extrem, iar culorile sunt supra-extra-saturate. Este un tip care asteapta aprobarea semenilor lui si stie ce poze vor strange cele mai multe like-uri. Pastreaza „reteta” succesului lui: metaliste golase si cat mai sexy, pletosi cu zambete cristaline sau priviri „pierdute”, semn ca au petrecut pe cinste! Ii place sa captureze si auto-portretul, pentru a demonstra prietenilor virtuali ca a fost prezent la evenimentul cu pricina!

5. Hipstagramus Fotografus.

Este cel mai nou soi de fotograf si deriva din „Instagramus Narcisistus”. Acestia umbla in grupuri de cate 2-3 indivizi, au o energie inspaimantatoare si o creativitate nemasurata. Nicio alta specie de fotografi nu a facut VREODATA o poza ca a lor! Sunt unici, abstracti, profunzi… sublimi! Fac o poza cu aparatul, una – doua cu telefonul… ca doar au P30 si multi megapixeli! Incearca sa se faca remarcati in public, facand poze de sus, de jos, din parti, de nicaieri! 😀

6. Cochilius Cocosatus.

Aceasta specie este foarte complexa. Se deosebeste prin „cochilia” mare pe care o poarta in spate: un rucsac de dimensiuni medii, de care nu se desparte. Este tot timpul pregatit pentru orice tip de vreme sau lumina, caci in cochilia lui zace un arsenal de temut. 2-3 camere, 3-4 obiective, blitz, baterii de rezerva, carduri de memorie in plus, incarcatoare, adaptoare, tablete, kituri de curatare si orice ar putea avea nevoie. Poate are nevoie, poate nu… ei sunt pregatiti! Rucsacul este si un scut impotriva posibilelor atacuri ale fanilor agitati, care nu respecta (mereu) spatiul personal. Capturile lor sunt variate, executate cu multa rabdare si talent.

7. Fotografus Teritorialis.

Un soi care prefera sa ramana in public, pentru a reda fotografiile din perspectiva fanilor. Iubeste foarte mult sa ramana langa fanii inflacarati din primul „transeu”, caci se hraneste cu energia lor si adora sa surprinda interactiunea artistilor de pe scena cu acestia. I se pare o provocare sa gaseasca cele mai bune locuri si, de cele mai multe ori, alege locurile unde sunt alti fotografi sau indivizii cei mai scunzi. Daca a gasit un astfel de loc, face tot posibilul sa il pastreze. Uneori sunt foarte inalti, dar sunt de parere ca ei sunt mai importanti sa faca poze acolo decat fanii care nu mai vad nimic din spatele lor.

P.S.: Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Orice asemanare cu tine este pur intamplatoare! Daca faci parte dintr-o alta specie de fotografi, scrie-ne intr-un comentariu sau pe pagina noastra de Facebook. METAL UNICORN doreste sa indexeze cat mai multe genuri…


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − two =