Cele mai…

Rock si metal in cartea recordurilor
Postat in: ianuarie 26, 2019 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

Rock Si Metal In Cartea Recordurilor

Sigur ca imi place muzica si as vrea sa ii molipsesc si pe altii cu trupele si piesele mele favorite! Bucuria parca-i mai mare atunci cand dragostea pentru melodia aia este impartasita! Si satisfactia suprema apare cand toata lumea recunoaste cat de talentati sunt artistii mei preferati. De aceea, m-am interesat ce inregistrari apar in „Guinness World Records„. Este din belsug rock si metal in Cartea Recordurilor! METAL UNICORN iti va aminti de…

Categoria „The Rolling Stones”

Rock si metal in cartea recordurilor

… The Rolling Stones!! Este o trupa de renume, asa-i? Stim! La un concert sustinut in California, la 6 decembrie 1969, au fost inregistrate 4 nasteri in timpul spectacolului!! Concertul GRATUIT a durat 6 ore si a adunat peste 300 000 de melomani.

Tot The Rolling Stones a intrat in Cartea Recordurilor, in 2010, pentru cei mai bogati membrii. In acel an, averea lui Mick Jagger era estimata la 313 milioane de $, urmata de cea a chitaristului Keith Richards, cu o „pusculita” de 289 milioane de $.

Rock si metal in cartea recordurilor

Tot la categoria „bogatie” se gaseste un alt record din Canada. „The Molson Canadian Rocks For Toronto” a fost un festival caritabil in Ontario, care a avut loc la 30 iulie 2003. Pe afis, s-au regasit trupe precum The Rolling Stones, AC/DC, Rush si multi altii. Festivalul a reusit sa adune 489 176 de participanti, iar donatiile stranse au insumat 7 590 507 dolari!

Categoria „Te Sparg!”

rock si metal in cartea recordurilor

The Who este trupa recunoscuta ca fiind prima din instoria rockului care si-a prapadit instrumentele pe scena. In anul 1964, intr-un concert la Londra, chitaristul Pete Townshend si-a ruinat chitara avarianta accidental in timpul concertului. Revista „Rolling Stone” a introdus acel moment intr-un articol „50 de momente care au schimbat istoria rock’n’roll-ului”. Keith Moon a fost un alt membru The Who, recunoscut pentru placerea de a-si desfiinta propria chitara. Alti calai fara mila au fost Jimi Hendrix, Paul Stanley, Ritchie Blackmore si Kurt Cobain.

La 20 august 2018, s-a recunoscut recordul pentru „cel mai bine vandut album al unei trupe, pe teritoriul SUA”. Este vorba despre „Their Greatest Hits (1971–1975)”, album Eagles, vandut in 38 de milioane de copii in SUA si peste 150 milioane copii in toata lumea.

Categoria „Celui care cere de la tine, dă-i (Matei 5,42)”

rock si metal in cartea recordurilor

Cea mai mare cerere de bilete la un concert inregistra vreodata ii revine trupei Led Zeppelin. Acestia s-au reunit pentru un concert sustinut la Londra, la 10 decembrie 2007. Concertul a atras o cerere de peste 20 de milioane de bilete. „Bisnitarii” care au reusit sa cumpere printre primele 9 000 de bilete duble, le-au vandut apoi pe ebay.com la un pret de 14 ori mai mare decat pretul initial. Astfel, un bilet pe ebay a ajuns la suma de 3 654 dolari!! Website-ul care a pus in vanzare biletele a „picat” imediat, intrucat se inregistrau 80 000 de aplicatii pe minut!! Concertul a fost impresionant!

Trupa activa cu cea mai lunga istorie, in care nu s-a schimbat niciun membru, este ZZ Top! Vreme de 40 de ani au cantat in aceeasi formula!

Categoria „Pinguinii si prietenii mei”

rock si metal in cartea recordurilor

Metallica a fost premiata in 2015 pentru „prima trupa care a sustinut concerte in toate continentele”. Intr-un an, Metallica a cantat in America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antarctica. Da, Antarctica! Cine a fost la concert? 120 de oameni de stiinta si peste 300 de pinguini! 😀

Categoria „Un mic cantecel…”

Napalm Death este trupa cu cea mai scurta melodie inregistrata vreodata. “You Suffer” este piesa care dureaza doar 1,316 secunde… are si versuri!  Daca te concentrezi, poate vei auzi “You suffer, but why?”.

rock si metal in cartea recordurilor

Si nu exista concert adevarat fara urechi infundate! O multime de trupe au fost notate ca fiind cele mai zgomotoase. In 1969, Led Zeppelin au cantat taaaare „Heartbreak”, atingand 130 dB. In 1972, Deep Purple a reusit sa emita 117 dB, intr-un concert la Londra. Manowar a fost o alta trupa recunoscuta „cu volum”, iar in 1984 au depasit 129.5 dB. KISS au atins 136 dB la un concert din 2009 si poate mai mult, dar i-a oprit politia…

Ne oprim si noi cu lista de recorduri. Daca ne poti completa, lasa-ne un comentariu sau trimite un mesaj pe pagina noastra de Facebook. Si da-ti muzica mai tare! 😀

Alte articole...


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =