O legenda romaneasca teribila!

metal-unicorn-magazin-rock-online-bucuresti-tricouri-mitice-baba-cloanta
Postat in: august 25, 2018 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

Tricouri Rock Mitice Si Legenda Babei Cloanta

O, dulce copilarie! Ce mult am vrea sa ne intoarcem in timp si sa fim iarasi copii! Ce mult am vrea sa mai petrecem ore in sir, citind basme si povesti adunate din folclor! Ce mult am vrea sa mai stam la tara, pe prispa de piatra, si sa auzim legende de la batranii satului! Cine poarta o astfel de amintire, il consideram un norocos! Dar si putin nefericit. Cati dintre noi nu au avut teama de intuneric? Cati dintre noi nu isi imaginau monstrii si balauri inainte de culcare, mai ales in noptile furtunoase din verile tarzii? Cati dintre noi nu erau speriati de vreo matusa batrana cu un neg pe fata, inchipuindu-ne ca era… insasi Baba Cloanta? Cine era Baba Cloanta? Si cum de i-am dedicat printuri pe tricouri rock mitice?

Ei bine, Baba Cloanta este unul dintre cele mai cunoscute personaje fantastice. Ne-a marcat copilaria. Este unul dintre cele mai vechi personaje si poate si cel mai de temut. Nu doar noi am fost speriati de aceasta intruchipare malefica, ci si bunicii strabunicilor nostri.

Baba Cloanta este un mister folcloric romanesc, dar si un concept legendar ce se regaseste in cultura mai multor popoare. De la „Mama Cumplita”, „Marea Vrajitoare”, „Marea Zeita” pana la „Muma Padurii” a fost o escalarade rapida in folclorul romanesc.

Legenda spune ca…

… Baba Cloanta nu a fost o cotoroanta dintotdeauna. Candva, a fost o tanara fecioara blanda, apoi o mama desavarsita si a imbatranit in sute de ani. Ajunsa la batranete si gratie experientelor de viata si a intelepciunii sale, avea un raspuns la orice intrebare si un leac la orice boala. Aceasta femeie in varsta, era un sfetnic, o vrajitoare, dar si o moasa priceputa.

Intr-o zi, Diavolul vine la Baba sa se sfatuiasca cu ea. Din cauza dispretului si mandriei Diavolului, Baba incepe sa se certe cu el. Cearta intre cei doi continua si devine din ce in ce mai zgomotoasa. Atat de zgomotoasa, incat nu se mai auzea nimic in jur, pe tot intinsul Pamantului. Galagia lor ajunge pana in Rai, deranjandu-l pe Sfantul Petru, care dormea linistit. Trezit din somn si nervos de toata larma de pe Pamant, Sfantul Petru coboara sa cerceteze ce se intampla. Intr-o padure, o gaseste pe baba certandu-se cu Diavolul. Ca sa ii opreasca, Sfantul Petru isi scoate sabia din teaca si le taie capul amandurora, dintr-o singura lovitura, facandu-se liniste pe Pamant. Multumit, Sfantul Petru pleaca, lasand cele doua corpuri in padure.

Corpul Diavolului incepe sa isi caute capul si nu il gaseste. Nestiind care este capul lui, isi insuseste primul cap pe care il gaseste si fuge de langa corpul babei. Baba, gaseste si ea un cap, capul Diavolului, care i se potriveste perfect si pe care nu il mai inapoiaza niciodata! Legenda spune ca, de atunci, baba a devenit malefica si foarte urata. Baba cu capul Diavolului a devenit Baba Cloanta!

In zilele noastre, cotoroantele simpatice pot purta tricouri rock mitice METAL UNICORN. Ti-am pregatit un model dedicat vrajitoarelor ursuze, accesand linkul de aici.

Nu uita…

…imprimeurile METAL UNICORN pentru tricouri rock mitice sunt realizate direct in tesatura cu ajutorul unei tehnologii speciale.
Printurile direct in tesatura sunt printurile executate cu imprimante DTG („direct to garment”). Este o tehnologie aparuta si dezvoltata recent, folosind cerneala pe baza de apa.

Tricourile METAL UNICORN se pot spala chiar si la masina de spalat automata. Va recomandam programele de spalare blande, ajustate la temperatura de 30 grade Celsius, fara a se folosi inalbitori.

Va propunem verificarea amanuntita a tabelului pentru marimi pentru selectarea corecta a dimensiunii articolului.
Pentru suport, accesati chat-ul disponibil pe site sau ne puteti contacta telefonic la 0771474206, prin email la contact@metalunicorn.ro sau pe pagina noastra de Facebook/Twitter.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + five =