Trupa Metal ArseA

metal-unicorn-magazin-rock-online-blog-trupa-metal-arsea
Postat in: iunie 29, 2018 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

TRUPA METAL ARSEA : METAL LATIN AUTENTIC

Stii momentul acela cand ai asculta mai multe piese in acelasi timp? Cand urechilor le este dor de Opeth? Si poate si ceva Dream Theater si putin din Sonata Arctica? Intr-un moment similar ne-am adus aminte de trupa metal ArseA. O trupa europeana, tanara, energica, o impletire de sound-uri grozave: de la greutatea heavy metalului la magia power metalului si accente de progressive metal. O trupa de ascultat in masina, in barul preferat, dar mai ales – in tihna! Sa facem cunostinta cu Arsea!

metal-unicorn-blog-rock-romania-trupa-metal-arsea-2
http://www.arseaworld.com/

Trupa s-a fondat in anul 2006, in Italia. Succesul nu a intarziat sa apara, iar in septembrie 2007, baietii au avut parte de participarea la evenimentul The Music Village.

Scenele mari si-au deschis portile, iar in 2008 cantau in METALCAMP, Second Stage (Slovenia) si la NU METAL COMMUNITY  (Ungaria).

2009 este anul care marcheaza popularizarea materialului Dreaming in New World, un demo plin de entuziasm. Considerat un debut promitator, sound-ul lor de atunci nu se compara cu ce avea sa urmeze.

In 2010, s-au intors in Slovenia la MAGIC CIRCLE FESTIVAL IV, unde au impartit scena cu nume mari precum Manowar, Kamelot sau Arch Enemy, urmand sa revina in 2012 la METALCAMP, Second Stage si in 2013 la METALDAYS – MAINSTAGE, unde au cantat alaturi de In Flames, Overkill, Ensiferum, Soilwork si multi altii.

Albumul din zori…

Anul 2014 si l-au dedicat inregistrarii primului album oficial, A New Dawn. Lansat in februarie 2015, A New Dawn, a fost gandit ca un material conceptual, menit sa centreze problemele emotionale si afective ale omului, in raport cu societatea moderna.

Fiecare piesa a albumului dezbate teme concrete, toate sub umbrela situatiilor de rutina, momente care afecteaza personalitatea umana. Albumul a fost primit cu caldura de catre public, considerat un album peste „medie”!

metal-unicorn-blog-rock-romania-trupa-metal-arsea
ArseA – A New Dawn (2015)

Albumul contine piesele:

VIII
Defected light
Out of Mind
Quantum Society
Cross the Line
Aseptic Life
A New Dawn
 Awakening
Behind

In 2016, trupa metal ArseA a urcat pentru prima data pe o scena romaneasca in cadrul festivalului MAXIMUM ROCK FESTIVAL, urmand ca in 2017, sa revina la Bucuresti, alaturi de Dust in Mind, si sa ne bucure in deschiderea concertului PAIN. Tot in 2017, in Bulgaria, au participat la festivalul Hills Of Rock, alaturi de EVANESCENCE, EPICA si GUANO APES.

Pentru anul in curs, trupa a confirmat prezenta la July Morning Tutrakan si Enigma Rock Festival din Bulgaria. Si daca Bulgaria este atat de aproape de Romania, METAL UNICORN spera sa ii revada CAT MAI CURAND pe meleagurile neaose. Ceva ne spune ca si ei vor sa revina ­čśë

Trupa ArseA este alcatuita din:

Riccardo Curti, baterist, membru din 2006.

Enrico Fucci, chitara, membru din 2006.

Giorgio Piermattei, bass, membru din 2006.

Alessio di Clementi, chitara, voce (pana in 2011), membru din 2007.

Ivan Fusco, clape si sintetizator, membru in 2009 si din 2011 pana in prezent.

Matteo Peluffo, voce, membru din 2011.

Si ii puteti urmari:

ArseA @Facebook 

Arsea @Instagram

ArseA @Website


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =