Uriasii De Metal – Fiii lui Aprilie

albume-metal-aprilie
Postat in: aprilie 25, 2018 Postat de: DeMorax Comentarii: 0

Uriasii De Metal – Fiii lui Aprilie


„Uriasii De Metal” sunt toate prezentele fantasmagorice intruchipate in albume metal bestiale lansate in luna aprilie. METAL UNICORN va propune o lista „de ascultat” cu albume metal: Fiii lui Aprilie!

Albume metal aprilie… In aprilie 2018 ne-am bucurat de lansarea Panopticon.  The Scars of Man on the Once Nameless Wilderness (I and II) este o compozitie spirituala si foarte tonica. Din 2017 si pana in 2008, alte albume de metal s-au remarcat cu repeziciune.

Mesarthim lanseaza EP-ul Presence in anul 2017. Formata in 2015, trupa cu origini in Australia a alcatuit o discografie palpitanta. Sunetul cosmic, amplificat de ambianta genului black metal, induce o stare de transa ascultatorului. Presence a fost considerat un material aparte si foarte apreciat de fanii trupei.

 

Jumalten Aika este al VII-lea album semnat Moonsorrow. Lansat chiar de 1 aprilie 2016, albumul a cunoscut un real succes in Europa. S-a clasat pe locul I in topurile finlandeze, locul 32 in topurile elvetiene, locul 33 in topurile nemtesti si 44 in topurile din Austria. Cuvantul care a descris cel mai des Jumalten Aika a fost „masterpiece”.

 

Bell Witch face cunoscut LP-ul  Four Phantoms. Activa din 2010, trupa de doom metal a luat nastere in Seattle, Washington, fara a avea in componenta un chitarist! La scurt timp dupa lansarea LP-ului, unul dintre cei doi membri – Adrian Guerra – se stinge din viata. Vocea inregistrata a lui Guerra a fost pastrata si introdusa in urmatorul album al trupei, ca un ultim omagiu.

 

Insomnium si al lor LP Shadows of the Dying Sun ne-au fermecat in 2014. Finlandezii i-au plasat direct pe locul 2 in topul national. Americanii i-au urcat pe locul 5 in topul „Heatseekers Albums” si locul 17 in „Top Hard Rock Albums”. Pana si japonezii au dat din cap pe muzica finlandezilor! Astfel, Shadows of the Dying Sun a primit cele mai bune recenzii din surse precum Loudwire, Metal Storm sau Sputnikmusic.

 

Aprilie 2013 ne face cadou Infestissumam sau al II-lea album Ghost. Suedezii au cunoscut un real succes in Europa si pe continentul american. Mai multe publicatii au numit Infestissumam albumul anului. In anul 2014, a castigat premiu in cadrul Grammis Award, la categoria „Best Hard Rock/Metal Album”.

 

A predominat metalul negru…

Tragic Idol (2012) de la Paradise Lost a fost albumul cu noroc! Al XIII-lea din discografia englezilor si laudat pentru influentele doomului clasic, Tragic Idol a fost considerat un album „de tranzitie”. Cele mai bune recenzii au fost primite din partea About.com, Exclaim! si Sputnikmusic.

 

 

Aprilie 2011 ne surprinde cu un alt album de black metal. Sumbru, dar efervescent, albumul Mammal al trupei Altar of Plagues reprezinta al II-lea album din discografia irlandezilor. Revista americana Pitchfork a plasat albumul Mammal pe pozitia 18 in topul celor mai bune albume de metal din 2011.

 

 

Year of No Light marcheaza luna aprilie a anului 2010 cu Ausserwelt. Cu un amestec de post-metal si black metal pe alocuri, piesele melancolice au fascinat nu doar ascultatorii europeni. Ausserwelt a fost cel de-al II-lea album al francezilor.

 

In aprilie 2009 am ascultat Death Magic Doom, al X-lea album al trupei Candlemass. Suedezii au primit calificative excelente din partea fanilor, dar si a presei! Blabbermouth.net, Chronicles of Chaos sau Metal Storm sunt doar cateva exemple de website-uri care au oferit cele mai bune recenzii albumului Death Magic Doom. Initial, titlul albumului trebuia sa fie „Hammer of Doom”. Trupa a schimbat numele albumui dupa ce au aflat de festivalul german desfasurat sub aceeasi titulatura!

 

Un alt album de black metal lansat in luna aprilie a fost in 2008. Svart Crown lanseaza primul lor album, Ages of Decay. Energic, profan si dramatic, Ages of Decay a fost adaugat rapid in playlist-urile iubitorilor de black metal.

 

Coincidenta sau ba, aprilie a fost luna preferata a trupelor de black metal. Ori frunza verde nu le- fi priit, ori Fiii lui Aprilie sunt mai… negri!

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − one =